Mi is az a HKK?

A Hatalom Kártyái Kártyajáték Magyarország első, és mindmáig legsikeresebb gyűjtögetős kártyajátéka, mely a nagysikerű rpg fantasy világokban, a Túlélők Földjén és az ősök Városában játszódik.

A gyűjtögetős kártyajáték egy forradalmian új játékformája az rpg játékoknak, melynek lényege, hogy a játékosoknak saját kártyapaklijuk van, játék közben csak a saját lapjaikból húznak. A játékos saját maga válogathatja össze, hogy kártyái közül melyeket szeretné a paklijába rakni. Persze minél több lapja van valakinek, annál nagyobb a kombinációs lehetősége. Ez a játék tehát három részből tevődik össze, melyek a kártyák gyűjtése, a pakli összerakása, és végül maga a játék. Mindhárom rész egyaránt fontos, de ha nincs sok lapod, nem állítottál össze túl jó paklit, viszont jó játékos vagy, és még szerencséd is van játék közben, könnyen nyerhetsz.

A Hatalom Kártyáinak lapjait csomagokban vásárolhatod meg. Az alapcsomagban a sok gyönyörű rajzú és érdekes kártyalap mellett van egy részletes szabálykönyv is, mely a játék pontos szabályait tartalmazza. Érdekesség, hogy két kártyacsomagban soha nem ugyanazokat a lapokat találod, nagyon sok kártyalap közül véletlenszerűen kiválasztva kerülnek a csomagokba a lapok. Léteznek gyakori, nem gyakori, ritka és ultra-ritka lapok is, a gyűjteményt cseréléssel is lehet bővíteni. A játék 1995. ősze óta töretlen népszerűségnek örvend, több tízezer játékosa van, minden hétvégén versenyeket rendeznek – óriási díjakkal – az ország sok városában. Évente egyszer pedig Nemzeti bajnokságot rendeznek Budapesten, hatalmas pénzdíjakkal.

Ez az rpg játék tehát nagyon sokrétű, és ezzel együtt rengeteg élvezetet nyújt. A játékosok kiélhetik gyűjtői hajlamukat, akárcsak pl. a kosárlabdás gyűjtögetős kártyák esetében. Fejleszti a kombinációs készséget, gyerekeknél a fejben történő számolást. Ha már a fiataloknál tartunk, a játék játszható egy autóskártyaszerű egyszerű formában is, a kezdő csomag segítségével, de bonyolult, szinte már a sakkhoz, vagy bridzshez hasonló kombinációs lehetőségekkel, versenyszerűen is. Mindezek mellett esztétikai örömet is nyújt, hiszen minden kártyán egyedi képek vannak, amelyek között mindenki megtalálhatja a neki tetsző festményeket.